Ponedjeljak, 02 Avgust 2021 07:03

KRŠENJE ZAKONA: Općina Kakanj u tenderu za nabavku vozila „nacrtala“ Daciu Duster

Autor
ocijeni
(1 glas)

Ranije smo upozoravali da kršenje Zakona Bosne i Hercegovine nije novina za načelnika Općine Kakanj, Mirnesa Bajtarevića. Ranije kao direktor Javnog preduzeća "Grijanje" a evo sada imamo priliku vidjeti da Mirnes Bajtarević ponovo krši Zakon ali ovaj put onaj o javnim nabavkama ali sada u ulozi načelnika.

Na web stranici pratimotendere.ba, objavljen je tekst koji prenosimo:

 

Općina Kakanj raspisala je tender za nabavku terenskog vozila, a za to je izdvojila 29.914,52 KM. U tražene tehničke specifikacije uklapa se samo vozilo Dacia Duster 1.4 dCi 4x4, što predstavlja kršenje Zakona o javnim nabavkama

U novembru prošle godine stanovnici Općine Kakanj za načelnika su izabrali Mirnesa Bajtarevića (SDA). Njemu je ovo prvi mandat na čelu ove općine u središnjoj Bosni. Osam mjeseci kasnije, Bajtarević raspisuje tender za nabavku terenskog vozila za potrebe Općine Kakanj.

Procijenjena vrijednost javne nabavke bez uključenog PDV-a je 29.914,52 KM. Ne ulazeći u opravdanost nabavke, ovaj tender sporan je zbog same tenderske dokumentacije.

Ukratko, u tražene tehničke specifikacije može se uklopiti samo vozilo Dacia Duster 1.5 dCi 4x4, što svakako nije u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. U tabeli ispod pogledajte tražene specifikacije u poređenju sa specifikacijama vozila Dacia Duster.

Općina Kakanj vozilo tabela

pogledano 38 puta Zadnji put promjenjen Ponedjeljak, 02 Avgust 2021 07:12

O nama

SDP BiH nastala je i razvijala se na temelju evropske i bosanskohercegovačke socijaldemokratije, radničkog i seljačkog pokreta, na poukama i porukama Narodnooslobodilačkog antifašističkog rada (1941.-1945.), pozitivnim vrednotama socijalnog razvitka nakon Drugog svjetskog rata, na osnovama reformističko-demokratskog iskoraka Saveza komunista i Saveza reformskih snaga Bosne i Hercegovine, potkraj osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, ka višestranačju – političkoj i ekonomskoj demokratiji.

SDP BiH svoje korijene vezuje za Socijaldemokratsku stranku BiH, osnovanu 1909. godine, kao “izraz političkih potreba radničke klase” i pokušaj da se prevlada mononacionalni karakter političkog organiziranja i međunacionalnog polariziranja i konfrontiranja. Socijaldemokratska partija je svoj kontinuitet nastavila i u procesu borbe za očuvanje zajedničkog života, političkog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti BiH (1992.-1995.), a i nakon toga u okvirima provedbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i borbe za uspostavu demokratskog društva i države na osnovama socijalne pravde i ravnopravnosti, solidarnosti i odgovornosti prema drugima.